top of page

Herhalingstraining Brand en Ontruiming

Na het behalen van het certificaat Brand en Ontruiming is het raadzaam en bij het NIBHV certificaat verplicht om jaarlijks een herhalingstraining te volgen. De programmaonderdelen zijn afgestemd op brandbestrijding en ontruiming. De toegevoegde inhoud van de bijscholing komt tot stand door overleg met de opdrachtgever.

 

Doel van de cursus


Het meten en opfrissen van de competenties op het gebied van:

 

  - het beperken en bestrijden van brand en het voorkomen van ongevallen;

  - het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en bezoekers

  - het alarmeren van en het samenwerken met andere hulpverlenende instanties

 

 

Cursusinhoud


De herhaling omvat 1 dagdeel. Hierbij werken wij met de volgende onderdelen:

 

  •     Wat te doen bij brand

De training is specifiek toegelegd op brandbestrijding, gevaren bij brand en het gebruik van kleine blusmiddelen. Hierbij werken wij met een unieke methode waarin wij de cursist zowel afzonderlijk als in teamverband met verschillende realisitsche scenario's in aanraking laten komen. Doordat de scenario's van tevoren niet te zien zijn, bootsen wij het verrasingseffect van een ''echt'' incident zoveel mogelijk na. Hierdoor wordt de cursist in zijn ad-hoc handelen getraind.

 

  •     Ontruiming en communicatie

Bij dit onderdeel wordt specifiek ingegaan op de vaardigheden bij een ontruiming en communicatie binnen de organisatie waar de bedrijfshulpverlener werkzaam is. Indien bij ons aanwezig wordt er gebruik gemaakt van uw eigen het ontruimingsplan.

 

Certificering

Indien de instructeurs de cursist op alle onderdelen volgens de nornem van het NIBHV competent kunnen melden, zal er een hercertificaat en persoonspas bij het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening worden aangevraagd.

 

 

bottom of page