top of page

Herhalingstraining BHV EHBO

Na het behalen van het certificaat Bedrijfshulpverlener EHBO is het raadzaam en voor het behoud van het NIBHV certificaat verplicht om jaarlijks een herhalingstraining te volgen. De programmaonderdelen zijn afgestemd op levensreddende handelingen en niet spoedeisende eerste hulp. De toegevoegde inhoud van de bijscholing komt tot stand door overleg met de opdrachtgever.

 

 

Doel van de cursus


Het meten en opfrissen van de competenties op het gebied van:

 

  - Niet-spoedeisende Eerste Hulp*

  - Spoedeisende Eerste Hulp*s

 

*Het is ook mogelijk om in plaats van Niet-spoedeisende Eerste Hulp en

Spoedeisende Eerste Hulp de module Eerste Hulp bij werken met kinderen te volgen.
 

 

Cursusinhoud


De cursus duurt 1 dagdeel waarin de cursist zowel afzonderlijk als in teamverband getraind wordt in het behandelen van bijvoorbeeld bewusteloosheid, reanimatie, brandwonden, bloedingen, kneuzingen, botbreuken enz. Daarbij wordt altijd gebruik gemaakt van een trainingsacteur of lotusslachtoffer.

 

 

Certificering

Indien de instructeurs de cursist op alle onderdelen volgens de nornem van het NIBHV competent kunnen melden, zal er een hercertificaat en persoonspas bij het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening worden aangevraagd.

 

 

Geldigheid certificaat


Het verkregen certificaat is een jaar geldig. ZVE-Veiligheid kent hierbij een cordinerende functie, waarbij de cursist voor het verstrijken van de datum wordt aangeschreven.

bottom of page