Herhalingstraining Ploegleider

Na het behalen van het certificaat Bedrijfshulpverlener Ploegleider is het raadzaam en voor het behoud van het NIBHV certificaat verplicht om jaarlijks een herhalingstraining te volgen. De programmaonderdelen zijn afgestemd op het uitzetten en oefenen van BHV inzetten.
De toegevoegde inhoud van de bijscholing komt tot stand door overleg met de opdrachtgever. 

 

                      

Doel van de cursus


Kennis en begrip van:

 

- Voorbereiden op de inzet van de bedrijfshulpverleningsploeg

- Oefenen met de bedrijfshulpverleningsploeg

- Evalueren en rapporteren van de inzet en de oefeningen

- Beheer en controle van de aan de BHV-ploeg ter beschikking gestelde middelen

 

 

Cursusinhoud


De cursus duurt twee dagdelen (1dag). Na een korte theoretische onderbouwing bestaat de cursus vooral uit het uitzetten en uitvoeren van praktijkoefeningen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van trainingsacteurs.

 

 

Certificering


Indien de instructeurs de cursist op alle onderdelen volgens de nornem van het NIBHV competent kunnen melden, zal er een hercertificaat en persoonspas bij het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening worden aangevraagd.

 

 

Geldigheid certificaat


Het verkregen certificaat is in principe onbepeperkt geldig. De Arbeidsomstandighedenwet schrijft echter aantoonbare herhaling en training voor. Om aan de eisen te voldoen en in aanmerking te komen voor de hercertificering van het NIBHV is het raadzaam  ieder jaar de herhalingstraining van twee dagdelen te volgen. ZVE-Veiligheid kent hierbij een coordinerende functie, waarbij de cursist voor het verstrijken van de datum wordt aangeschreven.