Basisopleiding
Bedrijfshulpverlener
i.c.m. e-learning

Uw veiligheid is onze zorg

nibhv keurmerk

Keurmerkhouder van het NIBHV

Home
Opleidingen en cursussen
Basisopleiding Bedrijfshulpverlener i.c.m e-learning

Voor wie?

Medewerkers van organisaties die aan de Arbowet moeten voldoen, en die zich binnen hun organisatie als bedrijfshulpverlener gaan inzetten.

Inschrijven

Doel van de cursus

De medewerker in staat stellen om juist te handelen in een noodsituatie.

target-icon

Tijdsduur

1 dag
2 dagdelen
6 uur e-learning

Na het volgen van de cursus kan de medewerker

 1. Eerste hulp verlenen en levensreddende handelingen verrichten bij ongevallen;
 2. Brand beperken en bestrijden;
 3. Ongevallen voorkomen;
 4. In noodsituaties alle werknemers en bezoekers alarmeren en de locatie ontruimen;
 5. Hulpdiensten alarmeren en met hen samenwerken.

Inhoud

 • E-learning
  De bhv e-learning biedt een rijke leeromgeving waarin cursisten leren hoe ze de bhv-taken moeten uitvoeren. Zij kunnen zelf hun leerroute kiezen en in hun eigen tempo leren op ieder moment van de dag op de werkplek, thuis of in de trein.
  Teksten, instructies, video’s, animaties en vragen leiden de cursist gemakkelijk door de inhoud. Hun voortgang is op ieder moment in te zien en het programma houdt op een overzichtelijk manier bij wat cursisten hebben afgerond en wat ze nog moeten doen.Cursisten hebben een jaar lang toegang tot de e-learning, zodat zij hun bhv-vaardigheden op peil kunnen houden
 • EHBO
  Via zo realistisch mogelijke praktijkoefeningen vindt nabootsing plaats van zoveel mogelijk scenario’s van aandoeningen en calamiteiten die kunnen voorkomen. Deelnemers oefenen met elkaar, en afwisselend op een speciaal opgeleide acteur (lotusslachtoffer).
 • Brand en Ontruiming
  Deelnemers oefenen met ontruiming en communicatie binnen de situatie van de eigen organisatie. Deelnemers oefenen het gebruik van kleine blusmiddelen binnen realistische scenario’s.

 

N.B.: Medewerkers met een geldig EHBO Diploma of geldig Diploma BHV EHBO, krijgen een vrijstelling en volgen dan alleen het gedeelte Brand en Ontruiming.

 

Certificering

De cursus eindigt met een theorie- en praktijktoets volgens de landelijke normen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV). Bij voldoende resultaat ontvangt de medewerker het Diploma Bedrijfshulpverlener en kan hij of zij als BHV’er aan de slag binnen de eigen organisatie.

 

Geldigheid diploma

De werkgever is vanuit de Arbowet verplicht om ervoor te zorgen dat medewerkers competent blijven. Het NIBHV vereist jaarlijkse bijscholing voor de handhaving van een diploma dat aan haar normen voldoet.

signup-image

BHV

Basisopleiding Bedrijfshulpverlener i.c.m. e-learning

Leuk dat je je wilt inschrijven voor een van onze opleidingen, vul hieronder je gegevens in

contact_image

Vincent Vivié

Eigenaar ZVE-Veiligheid

Contact

Mail of bel ons gerust voor vragen, meer informatie, een bestelling of specifieke wensen. Doorgaans reageren wij op werkdagen binnen 24 uur op uw mail. Liever een afspraak om alles te bespreken? We doen graag een kopje koffie.