Basisopleiding
BHV Brand en Ontruiming

Uw veiligheid is onze zorg

nibhv keurmerk

Keurmerkhouder van het NIBHV

Home
Opleidingen en cursussen
Basisopleiding BHV Brand en Ontruiming

Voor wie?

Medewerkers die zich als brandbestrijder en ontruimer binnen hun organisatie gaan inzetten. Medewerkers met een geldig EHBO Diploma of geldig Diploma BHV EHBO die zich binnen hun organisatie als bedrijfshulpverlener gaan inzetten.

Inschrijven

Doel van de cursus

De medewerker in staat stellen om de eigen organisatie goed en veilig te ontruimen, met hulpdiensten te communiceren en om te kunnen gaan met situaties waarbij sprake is van brand of brandgevaar.

target-icon

Tijdsduur

1 dag
2 dagdelen

Na het volgen van de cursus kan de medewerker

  1. Brand beperken en bestrijden;
  2. Ongevallen voorkomen;
  3. In noodsituaties alle werknemers en bezoekers alarmeren en de locatie ontruimen;
  4. Hulpdiensten alarmeren en met hen samenwerken.

Inhoud

Brand en Ontruiming

  1. Ontruiming en communicatie
    Deelnemers ontwikkelen vaardigheden die voor ontruiming en communicatie zijn vereist, binnen de situatie van de eigen organisatie, en gebruiken (indien aanwezig) het eigen ontruimingsplan.
  2. Wat te doen bij brand
    Deelnemers leren over brandbestrijding, de gevaren bij brand en het gebruik van kleine blusmiddelen. Zij ervaren hierbij verschillende realistische scenario’s via een unieke methode. Hierbij bootsen wij het verrassingseffect van een voorval realistisch na, doordat de scenario’s zijn afgeschermd. Dit traint de deelnemer in het ad-hoc handelen.

 

Geldigheid certificaat

De cursus eindigt met een theorie- en praktijktoets volgens de landelijke normen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV). Bij voldoende resultaat ontvangt de medewerker het Diploma BHV Brand en Ontruiming. Als de medewerker ook in het bezit is van een geldig EHBO Diploma of een geldig Diploma BHV EHBO, dan wordt het resultaat omgezet in het Diploma Bedrijfshulpverlener.

 

Geldigheid diploma

De werkgever is vanuit de Arbowet verplicht om ervoor te zorgen dat medewerkers competent blijven. Het NIBHV vereist jaarlijkse bijscholing voor de handhaving van een diploma dat aan haar normen voldoet.

signup-image

BHV

Basisopleiding BHV Brand en Ontruiming

Leuk dat je je wilt inschrijven voor een van onze opleidingen, vul hieronder je gegevens in

contact_image

Vincent Vivié

Eigenaar ZVE-Veiligheid

Contact

Mail of bel ons gerust voor vragen, meer informatie, een bestelling of specifieke wensen. Doorgaans reageren wij op werkdagen binnen 24 uur op uw mail. Liever een afspraak om alles te bespreken? We doen graag een kopje koffie.