Basis
EHBBO/BLS Buitensport

Uw veiligheid is onze zorg

nibhv keurmerk

Keurmerkhouder van het NIBHV

Home
Opleidingen en cursussen
Basis EHBBO/BLS Buitensport

Voor wie?

Eerste Hulp bij Bergsport Ongevallen (EHBBO)/Basic Life Support (BLS) is bedoeld voor reisbegeleiders en (aankomend) kliminstructeurs van buitensportorganisaties, die verantwoordelijk zijn voor (groepen) mensen die deelnemen aan de buitensport activiteiten van de organisatie.

Inschrijven

Doel van de cursus

De deelnemer in staat stellen om bij bergongevallen eerste hulp te verlenen en levensreddende handelingen te verrichten, door in een korte, krachtige cursus de belangrijkste Basic Life onderwerpen en de meest voorkomende letsels in theorie en praktijk te behandelen.

target-icon

Tijdsduur

2 dagen
4 dagdelen

Na het volgen van de cursus kan de medewerker

 1. De situatie en impact van het ongeval beoordelen;
 2. De veiligheid op de plaats van het ongeval inschatten;
 3. De gevaren van verwondingen benoemen en hierbij de noodzakelijke eerste hulp verlenen;
 4. (Ernstige) letsels of bedreigingen van de vitale functies achterhalen via het vragenprotocol;
 5. De vitale functies in stand houden in afwachting van vervolghulpverlening;
 6. De meest noodzakelijke verbandmiddelen en hun toepasbaarheid opsommen;
 7. In verschillende situaties de overdracht aan vervolghulpverleners juist inschatten en organiseren, en zo snelle en veilige vervolghulpverlening mogelijk maken.

Inhoud

Dag 1 – EHBO

 1. Niet-spoedeisende eerste hulp
  Deelnemers leren hoe zij niet-levensbedreigende aandoeningen kunnen beoordelen en behandelen zoals wonden, oogletsels, kneuzingen, verstuikingen, breuken of brandwonden.
 2. Spoedeisende eerste hulp (levensreddende handelingen)
  Deelnemers leren de theorie achter levensbedreigende calamiteiten, zoals bewusteloosheid, reanimatie en AED, ernstige bloedingen en shock.

Dag 2 – Bergsport ongevallen

 1. Theorie
  Bergsport ongevallen kunnen plaatsvinden op plekken waar hulp langer op zich laat wachten of niet kan komen. Deelnemers leren over eigen veiligheid, veiligheid van de slachtoffers, de ABCD methodiek, het inschatten van de ernst van het letsel en de risico’s van wel of niet vervoeren.
 2. Praktijkoefeningen
  Deelnemers oefenen met praktijksituaties zoals: wonden verbinden, vervoeren van iemand die niet meer kan lopen, breuken en grote ongevallen stabiliseren: warm houden, bivakzak, en eventueel verplaatsen. Maar ook: oefenen met communicatie met hulpdiensten, leiderschap en structuur (informeren, alarmeren, communiceren, uitvoeren, notuleren en evalueren).

 

N.B.: Deelnemers met een geldig EHBO Diploma of een geldig Diploma BHV EHBO, krijgen vrijstelling voor dag 1 – EHBO. Zij volgen dan alléén dag 2 – Bergsport ongevallen.

 

Geldigheid certificaat

De deelnemer ontvangt aan het eind van de cursus het ZVE Certificaat BLS, als deze de eerste lesdag (EHBO) met goed gevolg heeft afgerond, en na de tweede lesdag heeft aangetoond de leerstof te begrijpen, en in staat is hiernaar praktisch te handelen.

 

Geldigheid diploma

Wij adviseren een jaarlijkse herhalingscursus EHBBO/BLS Buitensport te volgen, om de opgedane kennis en vaardigheden op peil te houden.

signup-image

EHBBO

Basis EHBBO/BLS Buitensport

Leuk dat je je wilt inschrijven voor een van onze opleidingen, vul hieronder je gegevens in

contact_image

Vincent Vivié

Eigenaar ZVE-Veiligheid

Contact

Mail of bel ons gerust voor vragen, meer informatie, een bestelling of specifieke wensen. Doorgaans reageren wij op werkdagen binnen 24 uur op uw mail. Liever een afspraak om alles te bespreken? We doen graag een kopje koffie.