Herhaling Eerste Hulp
bij Werken met Kinderen

Uw veiligheid is onze zorg

nibhv keurmerk

Keurmerkhouder van het NIBHV

Home
Opleidingen en cursussen
Herhaling Eerste Hulp bij Werken met Kinderen

Voor wie?

Medewerkers met een geldig Eerste Hulp bij Werken met kinderen of vergelijkbaar erkend diploma. Verlenging volgt na deelname aan een Eerste Hulp bij Werken met Kinderen herhalingscursus.

Inschrijven

Doel van de cursus

De opgedane Eerste Hulp bij Werken met Kinderen kennis en vaardigheden op peil houden.

target-icon

Tijdsduur

halve dag
1 dagdeel

Na het volgen van de cursus kan de medewerker

 1. Algemene hulpverleningsregels toepassen;
 2. Melden en alarmeren;
 3. Door kennis van relevante verschillen in lichamelijke en psychologische ontwikkelingen dit toepassen bij het verlenen van Eerste Hulp;
 4. Maatregelen nemen om ongevallen te voorkomen;

De cursist kan Eerste Hulp verlenen aan kinderen van 0 jaar tot de puberteit bij:

 • Uitwendige wonden;
 • Bloedingen;
 • Botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsels;
 • Verstuikingen en kneuzingen;
 • Voorwerpen in neus, oor, mond en huid;
 • Insectensteken en dierenbeten/krabwonden;
 • Brandwonden;
 • Vergiftiging;
 • Oogletsels;
 • Problemen met het bewustzijn (hersenschudding, flauwte, koortsstuipen, bewusteloosheid, onderkoeling, oververhitting, uitdroging, diabetes, epilepsie);
 • Ademhalingsproblemen (allergische reactie, verstikking, verslikking, verdrinking, kortademigheid, paniekaanval, bewusteloosheid);
 • Circulatiestilstand.

 

Certificering

In de kinderopvang en peuterspeelzalen moet er per 1 januari 2018, altijd minimaal één volwassene aanwezig zijn die een geldig en geregistreerd certificaat heeft voor het verlenen van eerste hulp aan kinderen. Het certificaat ‘Eerste Hulp bij werken met kinderen’ van NIBHV is een geldig certificaat en staat vermeld op de lijst van geregistreerde certificaten van de ministeriële Regeling voor de uitvoering van het Besluit kwaliteit kinderopvang en peuterspeelzalen.

 

Combinate Eerste Hulp Kinderen en BHV Brand & Ontruiming

De veiligheid in de kinderopvang moet voldoen aan hoge kwaliteitseisen, dat willen we uiteraard zelf en dat wordt ook door de overheid in de wet gesteld. Naast een ongeval kan er ook brand optreden en ook daar wil je je goed op voorbereiden. Je wilt leren hoe je op een veilige manier een beginnende brand kunt blussen of hoe je ‘jouw’ kinderen snel in een veilige omgeving kunt brengen als de brand te groot is om te blussen. NIBHV certificeert ook cursisten die met succes een cursus ‘Brand en Ontruiming (BO)’ hebben gevolgd.

 

Cursus en certificering

De cursus BO maakt onderdeel uit van een BHV (bedrijfshulpverlening) opleiding. Het certificaat EHK geeft in combinatie met het certificaat Brandbestrijding en Ontruiming recht op het diploma Bedrijfshulpverlener. Beide certificaten moeten dan wel binnen drie maanden zijn behaald. Voor het examen EHK wordt alleen vrijstelling verleend op grond van een geldig certificaat ‘EHBO bij kinderen’ van Het Oranje Kruis. Bij een vrijstellingsaanvraag dient een kopie van het certificaat te worden bijgevoegd.

signup-image

BHV

Herhaling Eerste Hulp bij Werken met Kinderen

Leuk dat je je wilt inschrijven voor een van onze opleidingen, vul hieronder je gegevens in

contact_image

Vincent Vivié

Eigenaar ZVE-Veiligheid

Contact

Mail of bel ons gerust voor vragen, meer informatie, een bestelling of specifieke wensen. Doorgaans reageren wij op werkdagen binnen 24 uur op uw mail. Liever een afspraak om alles te bespreken? We doen graag een kopje koffie.